onsdag 19. juni 2013

Det spirer og gror 

på Høgtun. Både i dyre- og planteverdenen vokser det villig, og det er kjempeartig å være vitne til alt det nye som kommer opp og frem. Jeg har fått tatt grønnsakshagen min et vers. erterplantene har fått netting som dem kan vokse opp etter. Gulrot,salat,rødbeter og reddik er priklet, så nå er det bare å vente på den varme,lange sommeren!

På fuglefronten har det også kommet nye tilskudd. De første ni hønsekyllingene som ble klekt har begynt å bli store,og så har vi tre små kyllinger som er klekt for fire ukers tid siden.
Nå går alle sammen med de voksene hønsene og en stolt hane. Det er på en måte en  kjedereaksjon i rangeringen om dagen.De største tukter de mellomste,og de mellomste tukter de minste. Sånn er livet i hønsehuset en tid fremover.Plutselig er alle blitt nesten jevnbyrdige. Håper det blir mange gode eggleggere av de nye hønsene.
Ellers er det jo litt spennende ting som skjer i henhold til vaktlene. Vi har egg til klekking nå. Den første lille vaktelen har sett dagens lys,og det vil komme nye kyllinger fortløpende de neste to dagene. Vi har tyve egg i maskinen,det blir spennende å se hvor mange det blir. Det blir lagt ut bilder av de små når de kommer ut av maskinen.
Vi har eurovaktel. Det er små vaktler som legger egg som er ca 12 gr.
 


 

Erterplanter
Litt ujevn spiring av salat.

En av de elste kyllingene. Det er blanding mellom RIR og svart Brahma .

Jeg synes den er fin. Falkeblikk!



Rhode island red.
Siste skudd på hønsestammen
Legg til bildetekst

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar