Heimlaga mat.
Surdeigen er klar til å bakes med. Etter møysommelig mating har den vokst til dobbel størrelse!! Jeg har tatt ca 6 ss av starteren for å lage deig til knekkebrød. Deigen skal stå å godgjøre seg over natta. I morgen blir det baking.Sieden jeg skal fyre opp i baksterovnen min for å bake svenskbrød ute, skal jeg steike knekkebrødene der i samme farta. . Det blir spennende.
Hver gang jeg har matet starteren har jeg tatt av en god bit. Dette har jeg samlet i en bolle,jeg synes det er for galt å kaste den. Den kan brukes til mye. Jeg hadde en god del av den sammen med en pose dansk rugbrød som jeg bakte i dag. Siden det var en ferdig pose melblanding jeg brukte måtte jeg ha gjær i for å fa den til å heve. Det ble kjempegode brød,så ikke kast !!! Jeg skal spare resten. Vafler blir nok godt !!
|
Starter. Hevet til dobbel størrelse. |
|
Surdeig. Rest. |
|
Gjorde seg godt i brødene. Namm... |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar